CIASTKA PIGWOWNIKI
SKŁADNIKI :
- szczypta soli
- 1 jajko
- cukier lub aromat waniliowy
- 2 szklanki mąki
- 1/4 kostki (około 70g.)
- kilka łyżeczek cynamonu lub przyprawy korzennej
- 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru
- kilka łyżek przetworu z pigwowca i jego sok
Masło wyjmujemy z lodówki 2 godziny przed.
Do masła dodajemy mąkę , sól przyprawy korzenne i cukier . Mieszamy , do wymieszanych składników dodajemy mleko , jajko i pigwowiec. Pieczemy w temperaturze 180*C na około 5 minut ,aż ciastka się zarumienią. Ciastek nie kładziemy blisko siebie , bo gdy je włożymy do piekarnika lekko się rozpłyną.Po wyjęciu z piekarnika ciastka odkładamy na kratkę do wystygnięcia , żeby nie zwilgotniały.
smacznego
Do masła dodajemy mąkę , sól przyprawy korzenne i cukier . Mieszamy , do wymieszanych składników dodajemy mleko , jajko i pigwowiec. Pieczemy w temperaturze 180*C na około 5 minut ,aż ciastka się zarumienią. Ciastek nie kładziemy blisko siebie , bo gdy je włożymy do piekarnika lekko się rozpłyną.Po wyjęciu z piekarnika ciastka odkładamy na kratkę do wystygnięcia , żeby nie zwilgotniały. 


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz